Durum Raporu – 26.02.2020

Herkese merhabalar!

Aradan geçen uzunca bir zamanın ardından sizlerle projelerimiz hakkındaki mevcut durumu paylaşma gereği hissettik.
Öncelikle, hâlihazırda duyurmuş olduğumuz pek çok proje olduğunun farkında olsak da, bu duyurulan projelerden öncesinden beri gizlice yürüttüğümüz bir projeyi duyurmak isteriz: Harmonia.
Harmonia, yapımcısının yine Key olduğu Planetarianvari bir evrende geçen bir görsel romandır ve duygulara sahip olan insansı robotlar Firoit’lerden birinin duygularını arayışını konu alır.
Harmonia’nın çeviri ve redaksiyon aşamaları tamamlanmıştır. Görsel düzenleme ve test aşamalarına başladıktan sonra 2020 içerisinde en yakın zamanda çeviri yamasını çıkarmayı umuyoruz.

Mevcut olan diğer projelerimizden bahsedecek olursak, önceliği her zaman olduğu gibi uzunluk olarak nispeten daha kısa olan projelerimize veriyoruz. Yakın zamanda çevirisini yayınlamayı düşündüğümüz Harmonia da bunlardan biri olduğundan sizinle bu projemizi paylaşmak istedik. Harmonia’nın yanı sıra önceliğimiz Nergs İkilemesi, Planetarian çevirimizin Steam sürümüne entegrasyonu olacaktır ve kesin olarak kararlaştırılmamış olsa da NEKOPARA -Kedi Cenneti-‘nin 0. cildi olacaktır. STEINS;GATE ve Kabuktaki Kız gibi daha uzun projelerde daha hızlı ilerleme kat etmek için ekip üyelerimizin daha müsait olduğu Yaz dönemini beklemekteyiz. Ay Prensesi projemiz ise STEINS;GATE ve Kabuktaki Kız projeleri tamamlandıktan sonra başlayacaktır.

STEINS;GATE Drama CD’si Gamma ve Angel Beats! Track Zero gibi yan projelerimizi ben (Ecciel) yürütüyorum ancak gerçek hayattaki meşguliyetlerimden ötürü bu projeler geçici süreliğine askıya alınmıştır. Boş vakitlerimde bu projelerde de ilerleme kat etmeye çalışacağımdan ve Saya’nın Şarkısı çevirimiz için bazı hataların düzeltildiği bir güncelleme hazırlayacağımdan kuşkunuz olmasın.
Diğer projelerimizin güncel ilerleme durumunu aşağıda bulabilirsiniz:

  • Nergs İkilemesi:
    • Genel Çeviri Durumu: %82
      • Nergs 1: Çevirisi ve redaksiyonu tamamlandı.
      • Nergs 2: Çeviri aşaması devam etmekte (%62)
    • Not: Test ve Görsel Düzenleme aşamaları iki oyunun da Çeviri ve Redaksiyon aşamaları tamamlandıktan sonra başlayacak.
      Ayrıca bu iki görsel romanın çevirilerinin Nergs 10. Yıl Dönümü Antoloji Projesi’ne entegre edilmesi ve bu sürümdeki diğer Nergs görsel romanlarının da çevirilerinin gerçekleştirilmesi planlarımız arasında.
  • Kabuktaki Kız:
    • Genel Çeviri Durumu: %12
  • STEINS;GATE:
    • Genel Çeviri Durumu: %7

Sabrınız, anlayışınız ve bize gösterdiğiniz destek için hepinize teşekkür eder, hepinize iyi günler dileriz!